Skicka till en kollega
Vad förväntas på världens stålmarknad?
26.06.2018

Företaget SPECTA har blivit sponsor till den årliga internationella konferensen EUROPE STEEL MARKETS 2018. Det är tredje gången detta väsentliga för alla aktörer på marknaden diskussionsforum hålls i olika länder, i år – i Antwepen (Belgien). I fokus har talare haft ett brett urval av frågor som gäller ändrade marknadsvillkor i Europa och USA.

Konferensprogrammet omfattade sådana ämnen som investeringar, nya fusioner, handelsfinansiering, råvaror och överskottsproduktion. Drygt tjugo talare från ståljättar i sina raporter redovisade de tendenser som påtagligt påverkar marknaden, i första hand Donald Trumps och EU-komissionens politik. Under de senaste två åren har just handels- och tullpolitiska frågor oroat representanter för stålsektorn.

De ändrade marknadsvillkoren har fått den europeiska industrin att stå inför nya utmaningar som kräver gemensamma lösningar. Enligt analytikerna ska den förändrade politiken leda till det globala skiftet i ekonomin: stålimport och skrotmarknad för järnmetall i Europa kommer att ändras, och på grundval av dessa förändringar ska vissa företag slå sig ihop. I detta sammanhang får man revidera även företagens investeringsstrategi.

Deltagarna på konferensen blev särskilt oroade av nya tullregler i USA – enligt experterna ska nya priser påverka handelsströmmar och hela distributionskedjan. I stort sett ser de europeiska stålföretagen fram emot att några protektionistiska åtgärder ska vidtas och räknar mest med dem.

Tvådagarskonferensen gav en utmärkt möjlighet att dra uppmärksamhet till de viktigaste tendenser som kommer att avgöra världssituationen under de närmaste åren. Dialogen slutade dock inte utanför konferenshallen – alla deltagare höll på att utbyta erfarenheter under utflykten till Antwerpens hamn i form av Network Speed Meeting, alla deltagarna i detta möte fick presentera sitt företag och utbyta visitkort med kollegor på 60 sekunder.

Tack vare samarbete med de ledande metallurgiska företagen har företaget SPECTA koll på situationen på världens stålmarknad. Deltagande i konferensen på en sådan hög nivå har tillåtit representanterna för företaget att bedöma de kommande förändringarna, etablera och stärka kontakter med nyckelaktörerna i den globala stålindustrin.

Kontakta oss

    Kontakta oss
    Om du vill veta mer om varornas kostnad, leveranstider, kampanjer, lämna din feedback, förslag och kommentarer
    Ange koden från bilden:
    captcha