Skicka till en kollega
Spectas komplexa förpackningslösningar har väckt ett stort intresse i Saudiarabien
30.09.2019

Från den 16 till 18 september genomfördes en internationell konferens Iron & Steel 2019 i Riyadh. Ett evenemang av sådant mått har för första gången ägt rum i Saudiarabien. Konferensen rymde 850 delegater bl.a. representanter för de ledande stålföretagen runt omkring i världen. Ordförande för koncern Spectа Erik Helin och Michael Odicta, försäljningschef för Mellanöstern var representanter för Specta på konferensen.

Konferensen har arrangerats av en icke-kommersiell förening – Saudiarabiens nationella kommitté för stålindustri. Kommittén har bildats speciellt för att skapa gynnsamma förutsättningar för utveckling och investeringar inom denna ekonomiska sektor. Ökad uppmärksamhet till metallurgi föranleds av förskjutning av ekonomiska insatser av länderna vid Persiska viken från oljeproduktion till industrier.

Stål ska ligga till grund för vår framtid, sa många föreläsare i sina rapporter. Ledarna för stålindustri inom Mellanöstern och Europa har diskuterat den regionala stålmarknadens nutida skick, har förutsagt framtida möjligheter till framväxt i denna sektor samt försökt klarlägga hur de metallurgiska företagen kommer att samarbeta i länder vid Persiska viken.

I samband med snabbt föränderliga politiska och ekonomiska paradigm, samt demografiska trender, måste stålsektorn anpassa sig fort till en föränderlig miljö. Framkomsten av nya investeringsregioner har dock lett till positiva förändringar – nu utvecklas Indien, Afrika och länderna i Sydostasien i enorm takt, och man ser fram emot investeringar som skulle leda till skifte till digitala världen.

Analytikerna noterar att stålmarknaden i stort sett inte kommer att uppleva den globala turbulensen – enligt preliminära uppskattningar kommer efterfrågan på metallurgiska produkter växa långsamt (uteslutande länder inom Sammanslutningen av sydostasiatiska länder (ASEAN) och Indien – vars förutsagda efterfrågan kommer att växa rapid i takt med det utvecklande metallurgiska området).

Mot bakgrund av de pågående ekonomiska förändringarna har Spectas förpacknings- och märkningslösningar för stålindustrin väckt ett stort intresse bland stålproducenter. – För oss har konferens Iron & Steel skapat stora perspektiv, noterade ordförande för koncern Specta Erik Helin. Under tre dagar på konferensen har herr Helin genomfört flertal möten med industriledare och representanter för Saudiarabiens styrelse, bl.a. med den nya minister för industri och mineraltillgångar Bandar Alkhorayef. Under ett samtal med herr Alkhorayef och dr. Abdulaziz, president för Sabic företaget, betonade Erik Helin en viktig betydelse av den första metallurgiska konferensen i Riyadh och noterade att det var ett rätt sätt att locka investerare.

De tekniska innovationer som kommer att lyfta Saudiarabiens metallurgiska sektor till en ny nivå och minska tillverkningskostnaderna är ett annat viktigt ämne som diskuterats aktivt vid konferensen. I detta samband har Spectas produkter som uppfyller alla moderna krav blivit väldigt aktuella och efterfrågade.

Under möten mellan herr Helin och ordförande för metallurgiska företag herr Singh (Sulb), herr Khawagi (Solb Steel), herr Longobardo (Arcelor Mittal Jubail), herr Al-Zahrani (Hadeed), herr Hamza (Unicoil) och herr Abdlulaziz (Sabic) har förpackningsoptimering diskuterats, deltagarna har tagit del av fördelar av Spectas högteknologiska förpacknings- och märkningslösningar som har skapats speciellt för metallurgi och som kommer att hjälpa dem att minska kostnader för märkning och förpackning av stålprodukter.

Metallurger har visat särskilt intresse för höghållfasta stålförpackningsband SPECTA FACTOR, SPECTA FORTE, SPECTA FORTE 15, värmebeständiga märkningsmaterial: självhäftande etiketter SPECTA ULTRAPLAST, SPECTA POLYPLAST-märklappar och diskuterat planer för ytterligare samarbete och möjligheter att testa Spectas produkter på deras företag.

 

Kontakta oss

    Kontakta oss
    Om du vill veta mer om varornas kostnad, leveranstider, kampanjer, lämna din feedback, förslag och kommentarer
    Ange koden från bilden:
    captcha