Skicka till en kollega
SPECTA FÖRVÄRVAT ETT STORT FÖRETAG FÖR BEARBETNING AV PET-FLASKOR I LENINGRADOMRÅDET
25.02.2015

Specta köpte en anläggning för bearbetning av PET – flaskor i Leningradområdet. Anläggningen har en ny italiensk produktionsutrustning, Specta planerar att öka produktiviteten upp till 1000 ton per månad. PET-flaskor skall bearbetas till flakes på företaget och Specta kommer att använda det som råvara vid tillverkning av PET-förpackningsband på Kostroma företaget, som producerar förpackningsband.

Specta är en av de största återvinnare av PET-flaskor i Ryssland.

Just nu är Specta en av de största tillverkarna av PET-förpackningsband. Huvudmarknaden är Norden, Baltikum, Ryssland, Centraleuropa och Mellanöstern.

PET-flaskor återanvänds som råvara vid tillverkning av PET-förpackningsband. Enligt socialundersökningen har återvinning i Ryssland ökat under de senaste åren. 40% av medborgarna skulle vara villiga att återvinna hushållsavfall, om det vore möjligt att göra det. Miljöförstöring och överfyllda deponier framstått som katalysator för åtgärder av myndigheterna och lagstiftaren. I Moskva- och Leningradområden ökar andelen återvinning nu.

PET-flaskor är en värdefull resurs som kan användas i olika branscher. Med tysk teknologi för tillverkning av förpackningsband kan man använda 100% återvunnet material vid tillverkning av bandet.

”För Specta är det viktigt att säkerställa tillgången av råvaror. Varje år behöver vi cirka 200 miljoner PET-flaskor, så att vi kan producera 10.000 ton av PET-förpackningsband.

Förvärvet av detta företag kommer att förbättra vår kvalitetskontroll redan vid tillverkning av råmaterial, att förstärka vår verksamhet med ett visst ökat resultat. För kunderna innebär det mer förtroende och konkurrenskraftiga priser ” – motiverar Erik Helin, verkställande direktör för Specta Group.

”Man måste alltid investera i Ryssland så fort som han är redo för detta. Det finns inte något begrepp som korrekt eller inte rätt tidpunkt. Man skall äga sunt förnuft och behöver bara se fram emot.”

Idag är Ryssland den 10: e största ekonomin i världen. Landet är särskilt attraktivt för många skandinaviska företag med tanke på marknadsvolym, trots att landets ekonomi är illamående nu. Även om nyheter inte är uppmuntrande kommer i verkligheten ”dagsljuset från mer än ett fönster.” Den som har en stark position på marknaden och en kvalitetsprodukt för export, skall han framgångsrikt klara uppgiften, “- säger Erik Helin.

Ytterligare information:

Erik Helin, verkställande direktör, Specta Group

erik.helin@specta.com

+ 971-55-8451615

+ 7-985-7662604

Antti Oikarinen, chef för Regional Sales, AO Specta Strap Oy

Antti.oikarinen@specta.com

+ 358-44-5495218

 
 
Kontakta oss

    Kontakta oss
    Om du vill veta mer om varornas kostnad, leveranstider, kampanjer, lämna din feedback, förslag och kommentarer
    Ange koden från bilden:
    captcha