Skicka till en kollega
Nytt lager – nya perspektiv
19.03.2019

Tack vare ökad produktion och igångsättning av den 4:e PET-linjen breder Specta ut sitt lagerutrymme och lanserar ett nytt lager på 1000 kvadratmeter på sin fabrik i stad Kostroma. För det första kommer lagret att fungera som buffert med färdiga produkter och förvaringsställe av stål- och polyesterband, samt PET-flingor, som plastband tillverkas av.

Lagret utrustas enligt specifika standarder inom lagerlogistik, där SPECTA lär sig att använda nya tekniker och tillbehör. Det finns tre laddningsöppningar försedda enligt europeiska standarder. För att placera färdiga PET-produkter använder man en unik smal staplare som passerar mellan lagerhyllorna med 1,8 meters intervall.

Med ökade lagerutrymmen får man mer effektivt planera inte bara tillverknings- och lagringsvolymer, utan också öka tempot av leveranser till företagets kunder och lokala förråd.

Samtidigt i december 2018 började företaget leverera PET-band i 40-fot breda containrar via terminaler i Moskva och Moskva region, vilket minskar leveranstid till våra kunder. Laddning av sådana containrar tar cirka 15 minuter, vilket är tre gånger så lite som vanlig laddning.

SPECTAS lagerlogistikchef Alexej Shalaev har berättat om fördelar med det nya lagret:
– På nya lagret har adressystem för lagring av färdiga produkter lanserats, vilket hjälper oss att påskynda plockning och leverans av våra produkter.
Enligt detta system placeras varje pall på sitt ställe, som låter oss undvika omsortering vid leveranser.
Det är för första gången att vi deponerar pallar lastade med stålband i 8-meters högar. Nuförtiden förvarar vi dem i 7 skikt. Med hjälp av tillförlitlig finsk utrustning staplas lasten på 2200 kg även uppe i de översta skikten.
Vi har fyra gånger ökat tempot av PET-hantering tack vare användning av smal staplare. Och eftersom våra färdiga produkter och laddningsställen ligger i samma lokal nu lyckades vi tre gånger minska laddningstid för en lastbil/container.
Det nya lagret förses med videoöverbevakning och vid eventuella tvister om antal levererade pallar är det möjligt att se igenom inspelningen av laddningsprocessen.

 

Kontakta oss

    Kontakta oss
    Om du vill veta mer om varornas kostnad, leveranstider, kampanjer, lämna din feedback, förslag och kommentarer
    Ange koden från bilden:
    captcha