Skicka till en kollega
Modernisering under
krisen Projekt för installationen av en automatisk förpackningsmaskin för en tillverkare av kolsyrade betongblock.
30.09.2020

Det är svårt att ifrågasätta en åsikt att 2020 visade sig vara ett väldigt svårt år. Vartenda land och varenda ekonomisektor har upplevt den negativa påverkan av den globala pandemin. Under sådana förhållanden, när huvudmålet för många industrier var att överleva krisen och inte drunkna, var det mycket svårt att genomföra modernisering. Men Specta-teamet lyckades genomföra flera projekt även i den här svåra situationen. Du kan läsa om ett av dem i den här artikeln.

 Det började i februari

Då visste ingen vilka svårigheter vi skulle möta. I februari i år tänkte byggmaterialtillverkaren modernisera förpackningsområdet inom produktionslinjen för kolsyrade betongblock. Kunden kontaktade Specta och bad om teknisk support, samt utföra service och diagnostik av gamla bandningsmaskiner. Medan båda parterna diskuterade projektet, drog de emellertid en slutsats att det var bäst att leverera ny utrustning. Spectads ingenjörer förberedde ett tekniskt och kommersiellt förslag för ett system med två automatiska bandningsmaskiner, för vertikal och horisontell bandning, med alla nödvändiga alternativ. Parterna skulle snart underteckna kontraktet, men då ändrade koronaviruset deras planer.

Tvåstegs modernisering

På grund av pandemin var kunden tvungen sänka kostnaderna och det var oklart när och hur utrustningen skulle levereras. Det dröjde fram till slutet av våren. Och sedan erbjöd Specta kunden att köpa utrustningen i två steg: år 2020 skulle företaget leverera en horisontell förpackningsmaskin och år 2021 en vertikal förpackningsmaskin. Den här lösningen bidrog till att minska belastningen på kunden och samtidigt modernisera företaget.

Trots krisen gick affären bra och leveransavtalet blev undertecknat i slutet av juni.

Nu kommer Specta-teamet att samarbeta med den italienska partnern och ska inte bara uppfylla kontraktskyldigheterna utan visa en hög nivå av sin professionalism för kunden för att kunna fortsätta genomförandet av projektets andra steg nästa år, som innebär den vertikala bandningsmaskinens leverans.

Kontakta oss

    Kontakta oss
    Om du vill veta mer om varornas kostnad, leveranstider, kampanjer, lämna din feedback, förslag och kommentarer
    Ange koden från bilden:
    captcha