Skicka till en kollega
”Den fulla nedsänkningen”: Specta har haft en praktik för studenter vid sig
02.09.2019

Sex studenter från Ryssland, Tyskland och Förenade Arabemiraten kom till Specta för att delta i ett upplärnings program. Praktikens ändamålet är att introducera tonåringar i alla etapper av produktion av förpackningsband och innebar den fulla nedsänkningen i processen – eleverna lär sig inte bara hur företaget fungerar, men de blir också en del av ett team av fackmän när de ser företagets arbete inifrån.

Idén om en sådan praktik uppstod förra året och mottogs entusiastiskt av barn. Efter att ha fått många positiva omdömen från deltagarna, beslutade företagsstyrelsen att fortsätta med detta programet.

Den här gången var huvudfokuset på hållbar utveckling och Spectas grön politik. Barnen berättades i detalj om produktion av förpackningsband från återvunnet material – plastflaskor. Den första dagen av praktiken kom programdeltagarna till Gatchina till ett PET (Polyetentereftalat)-bearbetningsverk. Här såg de hur sorteras avfall och hur gamla flaskor blir till flingor – det viktigaste råvaran för produktion av PET-bandet. Bakefter åkte de här grabbarna till Kostroma, där de såg hur flingorna förvandlas till en av de mest efterfrågade företagets produkter – plastband.

Bekantskapen med Specta var inte begränsad till exkursionen på företaget: praktiken fortsatte inom olika företagets avdelningar: juridisk avdelning, marknadsföringsavdelning, produktionsplaneringsavdelning och många andra. Så fick barnen en fullständig bild av en komplex och flerstegs-affärsprocess: från insamling av återvunnet material till reklam och marknadsföring av färdiga produkter.

Det är anmärkningsvärt att de fyra studenterna är barn till Specta-anställda. Deras deltagande i praktikprogrammet ger hopp om skapelsen av arbetsdynastier i Specta.

I vilket fall som helst kommer den fulla nedsänkningen i affärsprocessen att göra det möjligt för dem att begripa vad föräldrar gör på jobbet.

Efter avslutningen av upplärningen deltog barnen i ett möte med företagets president Eric Helin och introducerade en presentation av praktikens resultat till styrelsen.

 

Kontakta oss

    Kontakta oss
    Om du vill veta mer om varornas kostnad, leveranstider, kampanjer, lämna din feedback, förslag och kommentarer
    Ange koden från bilden:
    captcha