Skicka till en kollega
Att läsa sig är den bästa presenten
29.01.2020

En chans att lära sig något nytt och underhålla sig är något som barn som bor på Makarjevskij och Ostrovskij barnhemmen fått i present. Den av Specta grundade välgörenhetsstiftelsen ”Tusen sjöars land” har delat ut nyårspresenter till barnen, dvs. presentkort som de skulle använda åt en utbildningsresa eller underhållande utflykt.

Barnen på Ostrovskij barnhem är redan bra bekanta med vännerna på Stiftelsen, som har kommit dit på besök redan i flera år. Detta år sammanföll det traditionella besöket av Ostrovskij barnhem med den stora dagen – barnhemmets 25-årsjubileum. Under denna stora fest skänkte representanter för Stiftelsen presentkort till barnen. Och barnen har fått en möjlighet att på egen hand välja program av sin resa och besöka utflykter, parker och museer – och betala den summa som anges på presentkortet.

Barnen i Makarjev har blivit väldigt överraskade med presenterna. Barnhemmet ligger långt ifrån stad Kostroma och gästerna är mycket sällsynta där.

”Makarjevskij barnhem ligger tre timmarsresa från Kostroma och gästerna kommer ganska sällan på besök, särskilt med gåvor”, sa barnhemmets direktör Irina Golub. ”Vi har det också ganska svårt att resa till någonstans eftersom själva resan för flertal barn kostar mycket. Presentkortet åt en sådan resa blir den bästa presenten för våra barn.”

Välgörenhetsstiftelsen ”Tusen sjöars land” lägger mycket uppmärksamhet på utbildning av de barn som inte har några vårdnadshavare. Inom ramen av olika program ger Stiftelsen stöd åt talangfulla barn och ungdomar i form av bidrag och stipendier, vilket ger dem en chans att utveckla sina förmågor.

Kontakta oss

    Kontakta oss
    Om du vill veta mer om varornas kostnad, leveranstider, kampanjer, lämna din feedback, förslag och kommentarer
    Ange koden från bilden:
    captcha